©2015 bricklab. all rights reserved. Video Credit: Zahra Dar

Haya Design Studio

An Interior Retrofit

1/13

This interior Retrofit Project Consists of 3 major parts: a bookshelf, fountain, and seating.

The Bookshelf

the bookshelf was a journey as much as a process at which brought forward a minimal yet meaningful element into an office full of creativity and critical thought.

the language:

horizontal:

the wooden pieces were collected from various derelict plots from around jeddah, binded together and craned into the space.

vertical:

scaffolding posts were transported, welded with custom made steel plates, and spray painted.

program: office

location: jeddah, ksa

collaborators: local craftsmen

duration: 4-6 weeks

 

year: 2016

status: finished

The Fountain:

The Haya design brand is known for its iconic blue logo. The brand identity stems from the Sea, and hence integrating a water feature in the office space was imperative for representing the brand. 

the language:

A mirror reflects the movement of water onto the ceiling of the space to create a visual reference in addition to the audio.

The Seating:

To accommodate different social functions in the office space, a flexible chair typology was developed which may be disassembled and flat-packed.